Pre rođenja jedno je podeljeno na dvoje, na ženski i muški aspekt, Jin i Jang. Svaka polovina zadržava sećanje na jedinstvo, provodeći mnoge živote u potrazi za drugom polovinom. Kada se Jin i Jang ponovo sretnu, dobiće priliku da kroz uzajamni odnos savladaju izazovne lekcije neophodne za vraćanje u prvobitno stanje ravnoteže i jedinstva. Da bi to učinili moraće da se prepoznaju, da otkriju svoje zadatke i ključ koji vodi do tajne. Univerzum će im davati putokaze u vidu čudesnih sinhroniciteta, do konačnog sklapanja mozaika i realizacije veze koja im je pre toga bila nepoznata. Potpune veze sa sobom.
Knjiga će vas voditi putem njihovog rasta i razvoja, od detinjstva i perioda adolscencije do zrelih godina. Bićete uvučeni u paralelan svet magije i fantazije, isti onaj u kome ste boravili dok niste zakoračili u svet odraslih. Roman se bavi vrlo zanimljivom temom – razlikom između srodnih i blizanačkih duša, svrhom i dinamikom odnosa i njegovom ulogom u duhovnom rastu pojedinca.
Da li smo mi sama ljubav bez potrebe da je tražimo spolja ili je tražeći u drugim ljudima i vezama zagađujemo egom, očekivanjima, potrebama, strahovima i svim onim što ljubav nije? Koliko ljudi zaista voli, a koliko je u zabludi da žive ljubav i da ljubav živi kroz njih?